Då klingar det så vackert uti skogen

Tid: Lördag 7 augusti kl 18:00

Plats: Lövstabruks kyrka, Tierps kommun

Inträde: Fri entré

I sommar är Verano Vokalensemble tillbaka för att för fjärde året i rad lyfta körlyriken och framföra vacker, somrig och förstklassig körmusik runtom i Uppland. Fjärde konserten ges i Lövstabruks kyrka i Tierp och årets tema är ”Då klingar det så vackert uti skogen”.

Om konsertserien

Välkommen till en konsert i sommarkvällen där vi ska lyssna till skogens tystnad, naturens klanger och vindens sus. 

Den svenska körlyriken står i fokus och utöver romantiska mästerverk av August Söderman, Elfrida Andrée, Ivar Widéen och 150-årsjubilaren Wilhelm Stenhammar kommer inslag av svårmod i Uppsalabaserade Wilczkowskis tonsättning av Karin Boyes dikt "Ja visst gör det ont". Fulländar repertoaren gör tre axplock ur den baltiska körmusiken av Vaclovas Augustinas och Vejlo Tormis. Här hittar vi bland annat sviten ”Bilder ur Ormsös förflutna” av Tormis som sjungs på ormsösvenska.

Konserten sker inomhus i kyrkan med anvisade platser, med insläpp från kl. 17:30. Det är fri entré. Mer information tillkommer.

Om dirigenten

Verano Vokalensemble leds för andra året i rad av dirigenten Rebecka Gustafsson som är utbildad vid Musikhögskolan i Örebro och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. I maj 2019 avslutade hon sin masterutbildning i kördirigering vid Norges Musikhögskola i Oslo. Rebecka arbetar som frilansande kördirigent med Stockholm som bas och är flitigt anlitad både som dirigent och instuderare. Hon har jobbat med flertalet körer i Sverige och Norge och leder numera, förutom en av Uppsalas främsta studentkörer Korgossarna, även Stockholms Motettkör KFUM. Förutom vinster och dirigentpriser i internationella körtävlingar (t.ex. Isola del sole – International Choir Competition and Festival 2018) var Rebecka en av sex finalister i London International Choral Conducting Competition 2018.

Evenemanget anordnas i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter.

Konserten i Lövstabruks kyrka sker i samarbete med Tierps pastorat.

Mer information om evenemanget hittar du på Verano Vokalensembles hemsida respektive Facebook-sida: @veranovokalensemble

www.veranovokalensemble.se

Copyright © Verano 2024