Om sommaren sköna

Tid: Lördag 6 augusti kl 16:00

Plats: Österbybruks kyrka, Östhammars kommun

Inträde: Fritt/gratis inträde

Verano Vokalensemble uppstår igen denna sommar, nu för femte gången, som alltid med syftet att bjuda vår publik runtom i Uppland på vacker, somrig och finstämd körmusik. Andra konserten på turnén ges i vackra Österbybruks kyrka. Konserten i Österbybruks kyrka har fri entré.

Om konsertserien
Välkommen till en konsert i sommarkvällen där ni får lyssna till vågornas brus, trastens sång och ängarnas prakt. I år har Hugo Alfvén tagit en framträdande plats i repertoaren, då vi firar hans 150-årsjubileum. Utöver hans mer välkända tonsättningar vill vi även bjuda på några av hans mindre kända pärlor. Alfvéns naturromantik får i programmet samsas med tonsättare som bl.a. Edvard Grieg, Gunnar Eriksson och Per Nørgård. Vi gör även detta år en musikalisk utflykt till våra grannländer och norska melodier kommer att klinga som ett pärlband genom konserten. 

Om dirigenten
Sofia Ågren är dirigent för Ensemble Å sedan 2021 och arbetar heltid som kördirigent på Stockholms Musikgymnasium/Kungsholmens Gymnasium sedan 2016. Sofia var dirigent för Uppsala Vokalensemble mellan 2011 och 2022 och har även arbetat med bl.a. Gustaf Sjökvist Kammarkör, Radiokören, S:t Jacobs Kammarkör, Adolf Fredriks Vokalensemble och A Scalpella – Medicinska föreningens Kammarkör (2007-2016). Hon har tidigare arbetat på Adolf Fredriks musikklasser och i sin tjänst ansvarat för internationellt erkända Adolf Fredriks Flickkör samt Kungl. Operans barnkör. Sofia dirigerade Verano Vokalensemble redan 2018 och 2019, och gör i år en come back hos till projektensemblen. 

Vill ni lyssna på kören hittar ni inspelningar från tidigare års konserter på Verano vokalensembles YouTube-kanal:
https://www.youtube.com/channel/UCnWcBpb0DE4B-lzU6-7Ag

Copyright © Verano 2024